Bir Anahtarcıya Nasıl Güveneyim ?

mertoto-slider-2

Bir Anahtarcıya Nasıl Güveneyim ?

Binlerce lira yatırdığınız aracınıza bir anahtarcının müdahale etmesi size itici mi geliyor?

Aracınızın immobilizer oto anahtar ı elektronik ve önemli bir bölüm olduğundan endişelenmekte haklısınız. Bu sisteme bir anahtarcının işlem yapması itici gelebilir. Çünkü anahtarcılar elektronik anlamda değil, mekanik anlamda usta olarak bilinirler. Aynı zamanda araç sahipleri sorun çıktığında hemen servise gitmeye o kadar alışmıştır ki başka bir yerde çözüm aramayı düşünmezler.

Fakat bilmelisiniz ki zaten elektronik bilgisi olmayan bir anahtarcı da böyle bir işe girişmiyor. Bir şeyi ayırt etmek gerekiyor. Eski fix kodlu immobilizer anahtarlar makinelere bağlanarak bire bir kopyalanıyor. Yani aracınıza bir müdahale olmuyor. Çünkü neredeyse ev anahtarı yapmak kadar kolay oluyor. Bu tip anahtarları pek çok anahtarcı yapıyor. Fakat aracınıza müdahale gerektiren yeni tip kopyalama işleminde zaten bunu yapabilecek muhatap zor bulacaksınız. Çoğu anahtarcı bunu yapamayacağını söyleyecektir.

Bu işe soyunan bir anahtarcının da zaten geçmişte bir elektronik bilgisi oluyor. İmmobilizer alnında belli bir eğitimden geçiyor. Ayrıca uzman elektronik ve kriptoloji mühendisleri tarafından, kullanıcı dostu bilgisayar yazılımı ve cihazlarla destekleniyorlar.
Anlayacağınız onlar tek başlarına değil, bir sistemin parçası olarak hizmet veriyorlar.

İsterseniz ne gibi sorunlar çıkabileceğine bir bakalım. El büyüklüğünde olan immobilizer ünitesine  elektronik müdahale gerekirse, araçtan sökülmesi gerekeceğinden, zarar görecekse sadece bu ünite görecektir. Aracınızın diğer sistemleri bundan etkilenmez. Tamamen anahtar kayıpları durumu hariç, anahtar kopyalama işlemlerinde bir kaç marka araç hariç, bu üniteye müdahale gerekmez.

OBD soketine bağlanarak anahtar programlama işlemlerinde ise bağlantı elektriksel değil,sayısal anlamda data alış-verişi şeklinde olduğundan yine aracınızın zarar görmesi olası değil. Zaten bunlardan başka da anahtar kopyalama yöntemi yoktur.

Sökülen immobilizer ünitesine dönecek olursak; Bir aksilik olup ta data kaybı sorunu çıkarsa,çoğu kere bu sorun yeniden programlama ile gideriliyor. Bu nedenle EEprom bilgileri ve immobilizer oto anahtar bilgileri işlem başarılı olarak tamamlanana kadar bilgisayarda tutuluyor. Sorun halinde yeniden programlanarak geri dönüşüm sağlanıyor. Her şey yeniden oluşturuluyor.

Elektronik bir arıza durumunda ise arıza tamir edilebilir. Arızalı devre elemanı değişebilir. Tamir mümkün değilse modül yenilenebilir. İstanbulda sadece bu üniteyi tamir eden bir sektör mevcut. Bütün geçen bu süreçlerde aracınızın diğer bölümleri bu işlemlerden etkilenmez.
Bu olanlardan siz sorumlu olmadığınızdan arızaya neden olan masrafı karşılar.Siz anlaştığınız anahtar parasından başka bir ödeme yapmazsınız. Sadece belki biraz zaman kaybı.
Aslında araç servislerinde olan olaylar da bundan farklı değildir. Bu nedenle yeterli araç gereci ve bilgisi olan bir anahtarcıya iş yaptırmanızda çekinmenize gerek yok. Bu aksilikler en uç noktalarda olan en kötü olasılıklardır ve çözümsüz değildir.

Zaten araç servislerinin çoğu immobilizer konusunda yetkin bir anahtarcıdan yardım alıyorlar. Aslında servise gitseniz de, immobilizer oto anahtarı ayrı bir uzmanlık dalı olduğundan, sizin anahtarınız bir elektronik anahtar ustası tarafından yapılmaktadır. Bu iş profesyonel bir yaklaşım ve yatırım gerektiren bir iştir. Bir anahtarcı basit immobilizer anahtarları yapıyor olabilir. Bu uzman olduğunu ve her anahtarı yapabilecek yatırımı yaptığını göstermez.

Bu işe gönül veren, binlerce lirasını bu işe yatıran,eğitimi alan ve ayağınıza kadar hizmet veren bir elektronik anahtarcı güveninizi herhalde hak eder.

Copyright @ 2021 Mert Oto Anahtar

AdresGezgini: Google Ads Premier Partner. Internette Reklam Vermek için 444.0.964